STROKOVNA EKSKURZIJA PARTNERSTVA LAS ZASAVJE

V četrtek, 7.10.2021, je potekala strokovna ekskurzija Partnerstva LAS Zasavje, v sklopu katere smo si ogledali nekatere že izvedene projekte iz tega programskega obdobja. Najprej smo vstopili v 3D svet skozi prizmo projekta Interaktivni turizem za vse, kjer smo s pomočjo sodobne 3D tehnologije vstopili v jamo in plezali na trboveljski rudnik. Sledil je ogled projekta TIC Hrastnik, v okviru katerega smo si pogledali kompresorsko postajo, rudniške prostore, prav tako pa smo si tudi pogledali razstavo z naslovom Struna je počila. Ob koncu ogleda smo se okrepčali tudi s tipično rudarsko malico – funšterc in belo kavo.

V občini Zagorje ob Savi smo si ogledali investicijo v sklopu projekta Mreža zasavskih proizvajalcev in kmetov – Skupaj tiskamo etikete, kjer nam je nosilec projekta praktično prikazal izdelovanje etiket na kolut, ki se izdelujejo s pomočjo tehnologije, ki je bila nabavljena v sklopu projekta.

Strokovno ekskurzijo smo zaključili v gostišču Martin, kjer so nam postregli z zasavsko kulinariko na moderen način, prav tako pa smo prijeten dogodek zaključili ob zvokih rudarskih pesmi, ki jih je pel Vlado Poredoš, pevec skupine Orlek.