Dnevi odprtih vrat – 22.8.-30.8.2020

Na ministrstvu si želijo podpreti slovenske kmetije in projekte Programa razvoja podeželja 2014-2020 in ob upoštevanju omejitev glede COVID-19 vseeno izvesti dneve odprtih vrat. Slovensko javnost želijo opozoriti na ponudbo slovenskih kmetij in jih povabiti, da vzpostavijo stik  Menijo, da je kampanja ob upoštevanju omejitev širjenja virusa COVID-19 možno izvesti in ministrstvo pobudo podpira.Termin premikamo na 22. do 30. 8. 2020.

Vse zainteresirane kmetije in projekte bodo predstavili na spletni strani programa razvoja podeželja in izvedli splošno medijsko kampanjo o dnevih odprtih vrat.

Dogodki na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov morajo slediti Higienskim priporočilom pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki jih najdete na povezavi https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/higienska_priporocila_pri_izvajanju_turisticno-gostinske_dejavnosti_za_preprecevanje_sirjenja_okuzbe_s_sars-cov-2.pdf . Poslovne dogodke podrobneje obravnava poglavje 3.7.
V času dogodkov je treba tudi slediti morebitnim omejitvam zbiranja ljudi, ki jih določajo Odloki o spremembah Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODLO2130.

Vabijo k sodelovanju.