PARTNERSTVO LAS ZASAVJE NA ŠTUDIJSKEM OBISKU DELEGACIJE IZ SRBIJE

V okviru projekta “Regionalna saradnja i jačanje kapaciteta za korišćenje predpristupnih fondova i sprovođenje kohezione politike za razvoj regiona” je v četrtek, 3.10.2019, potekal študijski obisk Regionalne agencije za prostorski i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, ki ga je organizirala Regionalna razvojna agencija Zasavje. V sklopu tega študijskega obiska je v prostorih Knjižnice Antona Sovreta potekala tudi predstavitev Partnerstva LAS Zasavje, programa LEADER in lokalnih akcijskih skupin pri nas in v Srbiji, projektov, ki so bili že izvedeni oz. se še izvajajo v sklopu 3. javnih pozivov Partnerstva LAS Zasavje.

Prav tako pa so lahko udeleženci iz Srbije tudi praktično poskusili vstopiti v jamo preko uporabe 3D očal, ki so bila nabavljena v sklopu projekta 4.DRITL-VMR (vsebine), prav tako pa so se lahko prepustili spretnim rokam varovancev VDC, ki so jih lahko ob te priliki tudi masirali na stolih, nakupljenih v sklopu projekta Nasmeh za vse.

Pred knjižnico je ob tej priliki potekala tudi predstavitev in prodaja rokodelskih izdelkov rokodelcev, ki so aktivno sodelovali pri projektu sodelovanja z nazivom Zgodbe rok in krajev.