ZAKLJUČEK OPERACIJE: REVITALIZACIJA OBJEKTA VAŠKE ŠOLE V TIRNI IN AKTIVIZACIJA MLADIH, ŽENSK IN MEDGENERACIJSKE SKUPINE KOT RANLJIVE SKUPINE NA VASI

V petek, 31.8.2018 je v  okviru prireditev, ki se odvijajo ob prazniku občine Zagorje ob Savi, potekala slavnostna predstavitev zaključka operacije z naslovom Revitalizacija objekta vaške šole v Tirni in aktivizacija mladih, žensk in medgeneracijske skupine kot ranljive skupine na vasi, ki je bila izbrana v okviru 1. Javnega poziva Partnerstva LAS Zasavje. Nosilec operacije, katere skupna vrednost znaša 57.352,44 €, je Krajevna skupnost Tirna, ki je tudi (ob pomoči partnerjev, ki sodelujejo v omenjeni operaciji) priprava slavnostno zaključno prireditev. Slavnostni govornik na sami prireditvi je bil poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič, ki je pohvalil navedeno operacijo ter trud vseh deležnikov pri izpeljavi le-te, hkrati pa tudi predstavitev evropsko inciativo “Pametne vasi”, ki mi omogočila privlačno življenje vseh generacij na podeželju.

 

Po vseh nagovorih gostov, je sledil še kratek kulturni program ter slavnostni prerez traku in ogled vseh prenovljenih prostorov.