PARTNERSTVO LAS ZASAVJE NA POLETNEM FESTIVALU HRASTNIŠKE KNJIŽNICE

Letošnji dogodek Poletno festival hrastniške knjižnice, ki je potekal od 14.6.-16.6.2018 je bil namenjen predstavitvi Partnerstva LAS Zasavje in pa dobrih praks (projektov) iz prejšnjega kot tudi sedanjega programskega obdobja.

V četrtek, 14.6.2018 je najprej sledil prijeten klepet z gosti glede delovanja LAS-a v obdobju 2007-2013 in 2014-2020, s poudarkom na pomenu, ki ga ima vsaka Lokalna akcijska skupina za lokalno okolje. V petek pa so se našim najmlajšim preko ustvarjalnih delavnic predstavili rokodelci v sklopu operacije Zgodbe rok in krajev, večerni del pa je bil namenjen predstavitvi dobrih projektov iz obeh programskih obdobij. V ta namen so se predstavili:

  1. KS Tirna (predsednik Jože Čibej) s projektoma iz obeh programskih obdobij: Sušilnica sadja in Revitalizacija objekta stare vaške šole v Tirni in aktivizacija mladih, žensk in medgeneracijske skupine kot ranljive skupine na vasi.
  2. OOZ Hrastnik (sekretarka Branka Dolinšek) s projektom Podjetniški krožek iz prejšnjega programskega obdobja.
  3. Birgit svetovanje d.o.o. (predstavnica Jolanda Gobec) s projektom: Zdravilne rastline – iz tradicije v poslovno priložnost.
  4. Steklarna Hrastnik – IP, d.o.o. (predstavnica Rosanda Kladnik) – projekt, ki se še izvaja: Steklarna Hrastnik vabi v Zasavje.
  5. Društvo Tandem Zagorje (predsednica Jelena Jerin) – projekt, katerega 1. faza se je že zaključila: Novo rojstvo.
  6. Varstveno-delovni center Zagorje ob Savi (direktorica dr. Špela Režun) – projekt iz sedanjega programskega obdobja Nasmeh za vse.