RAZPIS PROJEKTA WORTH ZA RAZVOJ KREATIVNIH ROKODELSKIH IZDELKOV

Posredujemo vam novico glede razpisa, ki je aktualen za rokodelce in dizajnerje ter predvsem tiste, ki so malo bolj kreativni in tržno usmerjeni.   Worth_razpis

V Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije smo namreč dobili povabilo, da razširimo vest o razpisu za podporo vrhunskim unikatnim dizajnerskim projektom in idejam s področij mode in tekstila, obutve, krzna in usnja, pohištva, hišnih dekoracij, pripomočkov in nakita. Gre za evropski projekt WORTH (program COSME), ki se že izvaja.

Prijavijo se lahko dizajnerji, podjetja, start-upi, ustvarjalci in rokodelci. Zelo pomembno je povezovanje, zato naj bi pri vsaki ideji/projektu sodelovali 2-3 partnerji. Pogoj je, da je sta 2 partnerja iz dveh različnih držav (v COSME je upravičenih 38 evropskih držav).

Prvi korak je prijava na platformo WORTH, kjer je že registriranih 700 ljudi različnih profilov, ki si želijo sodelovanja z ustvarjalci iz drugih dežel. Se pravi, partnerje lahko najdejo naši ustvarjalci na tej platformi, lahko pa prijavijo tudi ideje, kjer gre za že predhodno izoblikovana mednarodna partnerstva.

Prijavitelji lahko pridobijo do 10.000 EUR za samo projektno idejo (upravičeni stroški so izdelava prototipa, promocija, testiranje, potovanj za potrebe projekta), poleg tega pa jim bodo ponudili tudi brezplačno izobraževanje, mednarodno mreženje in udeležbo na dveh mednarodnih dogodkih.

Pred tem so že objavili prvi poziv, na katerem so odobrili 25 projektov, na tem razpisu pa bodo podprli še dodatnih 60-70 projektov s področja uporabne industrije. Še posebej si želijo slovenskih partnerjev/projektov, saj je trenutno na platformi prijavljenih zelo malo naših ustvarjalcev.

Rok za prijavo je 24. 10. 2018, prijave potekajo preko platforme WORTH. Ob prijavi je potrebno pripraviti kreativno predstavitev dosedanjega dela in kratek poslovni načrt na treh straneh s skico izdelka.

S takšnimi sodelovanji se lahko našim rokodelcem odpre veliko novih priložnosti, tako da predlagam, da jim informacijo o razpisu posredujete naprej. Člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije so že obveščeni.

Dodatne informacije: www.worthproject.eu, info@worthproject.eu