PARTNERSTVO LAS ZASAVJE Z OPERACIJO “ZGODBE ROK IN KRAJEV” NA PARADI UČENJA 2018

 

Partnerstvo LAS Zasavje je v sredo, 16.5.2018 v okviru dogodka Parada učenja 2018, ki ga je organizirala Zasavska ljudska univerza, sodelovalo s predstavitvijo operacije sodelovanja Zgodbe rok in krajev ter rokodelcev, ki v navedeni operaciji že sodelujejo.

Rdeča nit naše stojnice je bila torej operacija Zgodbe rok in krajev, s katero želimo oživiti rokodelsko mrežo v Zasavju in vzpodbuditi lokalno okolje, da čim bolj aktivno pristopi k širjenju rokodelstva pri nas. Na stojnici so se s svojimi izdelki predstavili lokalni rokodelci, od ročno izdelanih izdelkov iz keramike, voščilnic in slik na osnovi quilling tehnike, izdelovanja cvetja iz das mase, unikatnega nakita iz različnih materialov, lesenih izdelkov (podstavki, deske …) do volnenih izdelkov in igrač iz volne ter drugih materialov.

Prav tako se je ob naši stojnici vršil tudi praktični prikaz izdelovanja cvetja iz dasmase ter voščilnic z uporabo quiiling tehnike.

Glede na veliko zanimanje za izdelke, ki so se razstavljali na naši stojnic, lahko rečemo, da se med ljudmi zbuja pozitivna zavest o pomenu rokodelstva in rokodelskih izdelkov.