DRUGI SKLOP IZOBRAŽEVALNIH VSEBIN

V sredo, 14.3.2018, je v prostorih OOZ Hrastnik, Cesta 1. maja 83, 1430 Hrastnik potekal drugi sklop izobraževalnih vsebin za udeležence v sklopu operacije sodelovanja “Zgodbe rok in krajev”. Prvi sklop je bil namenjen PROMOCIJI IN PRODAJI, katera vsebina je bila sledeča:

  1. Kaj je marketing?
  2. O blagovni znamki in “znamčenju” ter, zakaj nismo nikoli premajhni za blagovno znamko?
  3. Kako do večje prepoznavnosti in kako do novih strank?
  4. Kateri kanali tržnega komuniciranja so na voljo?
  5. Kaj lahko za reklamo storimo sami?
  6. O spletni prodaji in spletnih trgovinah.
  7. Na kaj moramo paziti, ko delamo spletni stran?
  8. Kaj je SEO in kaj je “Google” oglaševanje”?

Prvi sklop delavnic je vodila ga. Lana Stojan iz marketinške agencije Proteam kreativ.

 

Po razpravi med udeleženci je sledil še drug del izobraževalnih vsebin, ki je bil v večjem delu tudi praktično obarvan. Po teoretičnem delu, ki ga je predaval predstavnik OOZ Ribnica, g. Pavel Hočevar, in v katerem so bila predstavljena temeljna izhodišča pri ODPIRANJU NOVIH PRODAJNIH POTI (statusne oblike, razlike med njimi, pogoji, potrebna dokumentacija, davčne blagajne, značilnosti prodaje na tržnicah, sejmih, prodaje izdelkov v trgovini …), je sledil še praktični prikaz dveh rokodelcev, in sicer g. Ivana Jurjeviča, ki izdeluje replike starih slik na steklo, in g. Franca Jakliča (imetnik Zlate vitice, najvišjega priznanja DUO), ki se ukvarja z izdelovanjem lesenih posod.

Oba sta, poleg praktične prikaza izdelave svojih izdelkov, tudi predstavila svojo življenjsko zgodbo in pa same začetke ukvarjanja z rokodelsko dejavnostjo.

Delavnice so se zaključile s prijetno razpravo in številnimi vprašanji vseh udeležencev, katere odgovore in napotke bodo lahko koristili tudi pri svoji nadaljnji poslovni poti.