Toliko vsega in tako malo časa

Posredujemo vam Punktove elektronske novičke: 

Včasih se nam zdi, da bi potrebovali več življenj, da udejanimo vse ideje, ki jih imamo in ki se sproti, znova in znova rojevajo. Če si vzamete 4 minute časa, boste z branjem tega mejla ujeli nekaj tistega, kar se nam dogaja in kamor vas vabimo zraven.

Hudo!

Z novembrom širimo svoje aktivnosti v Zagorje, kjer vzpostavljamo prostor za sodelo, platformo za mreženje in poligon za izobraževanje, izmenjevanje idej, znanj in predvsem za pospeševnaje sinergičnih učinkov med različnimi posamezniki, ki delujejo v gospodarstvu, kulturi, javni upravi, šoli, so brezposelni ali direktorji, začetniki ali prekaljeni mački. S tem izpolnjujemo cilje, da v vsaki zasavski občini vzpostavimo skupnostni prostor sodela in sodelovanja.

Z januarjem vas bomo 2x mesečno ob sredah povabili na skupno sodelo, da vzamete svoj računalnik in se nam pridružite pri delu v vaši priložnostni pisarni. Zakaj? Da se dvigne ustvarjalnost, da se pretakajo ideje, da preskakujejo nove iskre sodelovanja in naše skupne prihodnosti. Da si pomagamo, da se dopolnjujemo in iščemo možnosti sodelovanja.

Hudo pa je tudi to, da smo z našim produktom Post-Apokalypsa, ki spodbuja odgovorni turizem v Zasavju, sprejeti v Inkubator za boljše rešitve, kjer se bomo brusili v trajnostnih poslovnih modelih.

Pomembno!

V Trbovljah na Njivi ohranjamo doslejšnje aktivnosti. Stvar je v tem, da so v prazni hiši, kot Trg svobode 23 je (mi smo edini stanovalci hiše), pogoji za sodelo zlasti v jesensko-zimskem času zelo kruti in nam ne dovoljujejo razvoja in izkoristka potencialov, ki jih imamo in jih lahko prispevamo v Zasavju.

Za oživitev Njive in praznih prostorov nasploh se bomo še vedno zavzemali z rednim mesečnim druženjem NJIVA je ŽIVA, OSA Zasavje bo kuhala in delila topla kosila, društvo Upanje in ekipa Post-Apokalypse bo uporabljala prostore za sestanke in delavnice, vsebinsko se bomo priključili zasavskim kulturnim festivalom in tu in tam bomo še naprej dajali zatočišče ustvarjalcem, ki prihajajo v Zasavje.

Če poznate posameznike, pobude, društva, aktiviste, skupine ali posameznike, ki potrebujejo prostor za sodelovanje, srečanja, sestanke, prosimo, razširite vest, posredujte jim kontakt: povezani@punkt-cc.org.

Datumi!

Radi bi vas opozorili na dogodek, pri organizaciji katerega nimamo popolnoma nič (organizatorja sta Društvo moderatorjev Slovenije in nova Regionalna razvojna agencija Zasavje), smo pa sila veseli, da se bo zgodil. In si vas drznemo nanj kar povabiti, na prihajajoči četrtek, 20.10.2016 ob 17h se bo v dvorani PGD Zagorje – mesto, Cesta Borisa Kidriča 11, Zagorje, zgodila Proaktivna kavarna z naslovom Ideje za Zasavje. Če potrebujete brco v rit, da tja pridete, vam jo damo, brrrrrrc!

Prav tako v Zagorju, v prostorih Mladinskega centra, se bo 8.11. 2016 ob 18h odvil 4. Zasavski podjetniški meet up, kjer se srečujemo, družimo, izmenjujemo informacije in delimo znanje zasavski podjetniki in tisti, ki vas-nas podjetništvo privlači.

O otvoritvi novih prostorov vas še obvestimo, da bomo skupaj naredili naslednji mali-veliki korak.

Srečno do snidenja,

PUNKT