PARTNERSTVO LAS ZASAVJE V PROJEKTU EVROPA ZA DRŽAVLJANE: POBRATENJE MEST

Tudi Partnerstvo LAS Zasavje je sodelovalo pri projektu Evropa za državljane: pobratenje mest, ki je potekala pod organizacijo Mladinskega centra Hrastnik in Občine Hrastnik. Po več kot 25-ih letih so Hrastnik ponovno obiskali občani Raške, s katero je Hrastnik pobraten že odleta 1974.

Občanom Raške smo želeli predstaviti tudi delovanje Partnerstva LAS Zasavje v novem programskem obdobju 2014-2020 ter tudi finančni okvir za prijavo projektov v okviru Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD). V ta namen smo v sredo, 25.5.2016, zeliščnem vrtu Cvetka v Čečah, kjer so prišli občani Raške na ogled le-tega, izvedli predstavitev Partnerstva LAS Zasavje ter jim tudi predstavili način delovanja LAS-ov v Srbiji. Vse informacije so sprejeli z zanimanjem, še posebno pa jih je razveselilo dejstvo, da bo pri njih v okviru IPARD programa na voljo kar 180 mio eur za razvoj podeželja.VRT2VRT1

VRT4VRT3

 

 

 

 

Predsednica Partnerstva LAS Zasavje, ga. Slavi Gala, pa se je v sredo, 25.5.2016, udeležila medkulturnega večera s kratko predstavitvijo zgodovine Raške in lokalne (zasavske in srbske) kulinarike, kjer je še podrobneje predstavila Partnerstvo LAS Zasavje ter odgovorila na vsa vprašanja, tudi glede možnosti morebitnega sodelovanja med nami in LAS-i v Srbiji.