VABILO NA 3. AGROBIZNIS KONFERENCO

 3. Agrobiznis konferenca, ki je namenjena spodbujanju podjetništva tudi na področju prehranske samooskrbe, bo potekala 16. junija med 9. in 13. uro v Grand hotelu Union v Ljubljani. Udeležba na konferenci je povsem brezplačna.

V sklopu konference bodo razglasili letošnje nagrajence natečaja, pridelovalce in predelovalce, ki povečujejo  obseg pridelave oziroma predelave ter imajo ambicije in potencial za rast in prodor na trgovske police. Podelili bodo nagrade:

  • NAJBOLJŠI PODJETNIK V KMETIJSTVU,
  • NAJBOLJ INOVATIVEN IZDELEK/STORITEV V KMETIJSTVU in
  • NAJBOLJŠI DOMAČI IZDELEK

Podelitev nagrad bo pospremil pester program konference:

  • Kako Slovenija in Srbija lahko povečata izvoz kmetijskih izdelkov, kako Srbi lahko pomagajo slovenskemu kmetijstvu in živilski industriji pri izvozu v Rusijo,  ter kakšna je strategija razvoja Srbije na kmetijskem področju bo predstavil  Goran Živkov, nekdanji srbski minister za kmetijstvo in ustanovitelj ter programski direktor podjetja SEEDEV, ki se ukvarja z analiziranjem problemov na področju kmetijstva in razvoja podeželja.
  • O trenutnem stanju slovenskega kmetijstva ter načrtih in izzivih za prihodnost kmetijske industrije, bo spregovoril Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  • Kako Mercator kmetom odpira vrata do polic in kako sodeluje z zadrugami, pa bo predstavil Toni Balažič, predsednik uprave Mercatorja.

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE: http://www.agrobiznis-konferenca.si