14. FESTIVAL RDEČI REVIRJI

Tradicionalni štirinajsti Festival Rdeči revirji zopet zasavski.

V času festivala bo v vseh treh dolinah potekalo pestro umetniško dogajanje, saj se bodo dogodki vrstili po cel dan. Okrog 60 brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Festival bo zajel od plesnih in gledaliških predstav domačih in tujih ustvarjalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav do filmov in koncertov. Velik del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki.

Otvoritev Rdečih revirjev bo v četrtek. 26. maja 2016 v Hrastniku, kjer se bomo družili do nedelje, 29. maja. Nadaljevali bomo v Trbovljah in Zagorju, od srede 1. junija do sobote, 4. junija 2016, ko bomo festival tudi zaključili.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje, Delavski dom Trbovlje, PUNKTcc  Delavski dom Zagorje in Mladinski center Trbovlje.

In kaj je namen festivala?  Predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Pomembno pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah in tudi po njih.

PLAKAT-RR16

Letošnji festival se bo odvijal po celotnem Zasavju:

VLJUDNO VABLJENI!