MNOŽIČNO FINANCIRANJE IN ZADRUGA VEZ

V tem tednu se na Adrifundu obeta pričetek zasavsko velenjske crowdfunding kampanije za množično financiranje, s katero želi zadruga Vez povečati svojo prepoznavnost in pridobiti nekaj denarnih sredstev. Ker se zavedajo, kako pomembna so avtohtona slovenska semena, ki predstavljajo temelj suverenosti in kako pomembna je biotska raznovrstnost, želijo v Velenju in Zagorju ustanoviti knjižnico domačih semen, ki bodo na voljo prebivalstvu, podporo pa bo zagotavljal projekt Vertikalni vrtovi. Kampanija zadruge Vez se prične v sredo 11.5. in bo trajala 30 dni.

Z vašo podporo projekta, bo omogočen nadaljni razvoj vertikalnih vrtov iz lesa, konoplje in re-use materialov ter širjenje socialnega podjetja. Zbrana sredstva jim bodo omogočila organiziranje niza predavanj, na katerih bomo skušali ozaveščati lokalno prebivalstvo o tem, kaj predstavljajo lokalna semena, ki so se plemenitila skozi stoletja in kako ravnati z njimi. Prebivalstvo bodo prek dogodkov, na katerih si bomo izmenjevali semena, spodbudili k sodelovanju in medsosedski pomoči. Vključiti nameravajo tudi šole in mladinske organizacije. Na voljo so privlačne in uporabne nagrade, ki se začnejo pri semenskih bombah in končajo pri raznovrstni izvedbah vertikalnih vrtov.

V zadrugi Vez trenutno raziskujejo možnosti uporabe konopljinih kompozitov, kot trajnostnega materiala za vertikalne vrtove, s katerimi večajo prehransko suverenost in v naše domove vnašajo svežino ter zdravo domačo hrano na dosegu roke. Vlagati nameravajo v širjenje socialnih mrež in povezovanje sorodnih organizacij. Verjamejo, da je oblikovanje skupnosti ključnega pomena.

Več informacij o crowfunding kampaniji dobite na: https://www.adrifund.com/project/view/32

Lahko pa pokličite tudi g. Mateja Burkeljca iz Zadruge VEZ na telefon: GSM: 030-349-690